on laiva lastattu valkoinen, viattomilla katseilla sun kaltaisten

Monen onnistuneen suhteen, oli sitten kyseessä työ-, ystävyys-, tai parisuhde, aloittaa kunnioitus. Kun molempien arvot kohtaavat ja toisen kunnioittaminen kohdallaan, on se verrattavissa talon perustuksiin. Moni varmaan muistaa lapsena opitun laulun; et voi tehdä taloasi hiekalle, kestä ei se tulvien tullen, se voi olla upea mutta silti sortua ja saat rakentaa sen uudelleen.

 

Vähän sama juttu tässäkin. Jos sä heti alussa kuset luottamuksen, tai vaan jätät toisen itsesi alapuolelle, ei suhteen pohja varmaankaan kestä, kun sitä eka kerran kunnolla koetellaan. Toisin kuin lapsena laulussa, sulla ei välttämättä ole mahdollisuutta rakentaa sitä uudestaan. Jos sä kuitenkin saat sen mahdollisuuden, ota se tosissasi.

Ihmisen itsetunnon ja itseluottamuksen helpoin tuhoamiskeino on olla uskomatta häneen, luottamatta häneen, olla välittämättä hänen arvoistaan. Siten sä romutat ihmisen perustan ja vedät maton jalkojen alta, ja teet varmasti tuhoa jota ei ole helppo korjata.

Jos sä haluat pitää kiinni siitä ihmisestä sun vierellä, älä tallaa unelmia. Älä vähättele. Älä oleta, äläkä odota toisen odottavan ikuisesti. Älä jätä toista sun prioriteeteista taka-alalle. JA MIKÄ TÄRKEINTÄ; kunniota sitä toista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *