Ajatukset elävät- eivät koskaan pysähdy

Ajatukset ovat varmasti yksi suurimmista voimavaroistamme- niin hyvässä kuin pahassa. Oikealla ajattelulla voit parantaa stressiä, rauhoittua, kehittyä, oppia luottamaan itseesi- tai ahdistua, stressaantua, panikoida ja tuntea hirvittävää kiirettä tai selittämätöntä pahaa oloa ilman mitään järjellistä selitystä.

Lisäksi ajatukset elävät. pyörivät ja muuttuvat koko ajan. Tämän huomaa varmasti ihan jokainen arjessaan. Illalla ajattelet että aamulla on hyvä aika lähteä lenkille ja etten enää koskaan syö yhtään karkkia, ainakaan kolmeen kuukauteen. Aamulla lämmin peitto vetää puoleensa ja iltapäivällä huomaa mussuttavansa salmiakkia auton hanskalokerosta- kun sitä sattui siellä olemaan.

Kuinka moni meistä on aloittanut tämänkin aamun seisomalla vessan peilin edessä tyytymättömän näköisenä, nostaa käden ylös nyt! Veikkaan aika monen käden nousevan. Jos sinä sait pitää kätesi alhaalla, onnittelut. Hieno suoritus! Jos taas sinä olet aloittanut aamusi samalla tavalla, voisi nyt olla pieni paikka muuttaa ajatuksiaan. Miksi luulet vatsamakkaran puristelun hyödyttävän matkalla kohti parempaa hyvinvointia? Niimpä.

DSC_0276

Kuten jokainen blogiani lukeva on varmasti huomannut, olen jättänyt FIT-ohjelman kesken. Kyllä vain, eikä edes hävetä. Mitä pidemmälle Hormonidieetti- ja Hyvän olon hormonidieetti- sekä Taikinasta teräkseksi-kirjoissa olen päässyt, sitä tyytyväisempi olen päätöksestäni. En mä oikeasti halua vetää 30 päivää täysillä verenmaku suussa, vaan haluan opetella elämään koko ajan terveellisesti, pienillä askelilla sitä omaa optimaalista hyvinvointia, tervettä ja sopusuhtaista kehoa, rauhallista mieltä ja energisempää elämää. Erilaisilla dieeteillä ja oman hyvinvoinnin kustannuksella pelleilemisellä saattaa olla kauaskantoiset seuraukset, joita maksamme vielä vuosien päästä siitä päättömästä unelmavartalon tavoittelusta, jota jatkuvasti harrastamme.  Mä olen tehnyt päätöksen olla asettamatta kiloihin liittyviä tavoitteita, vaan pyrkiä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hormonitasapainoa, koska uskon sen auttavan pidemmälle. En usko tai väitä sen olevan helppoa tai yksinkertaista. Se vaatii varmasti enemmän opettelua kuin grammantarkan ruokavaliolapun lukeminen, mutta uskon että kiitän itseäni siitä myöhemmin. En halua aloittaa enää koskaan uuttaa ohjelmaa tai dieettiä, haluan elää elämääni mahdollisimman paljon kohti terveyttä. Haluan uskoa että se riittää.

Tulevaisuuden haaveammattina siintää jonkinlainen hyvinvointineuvoja, jolloin voisin auttaa myös muita ihmisiä löytämään pysyvämmät ratkaisut hyvään oloon. Suurimman työn joudun tekemään itseni kanssa, mutta uskon sen olevan sen arvoista.

DSC_0271

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *